ua en ru

НБУ з 4 січня знижує граничну суму розрахунків готівкою за участю фізосіб

НБУ з 4 січня знижує граничну суму розрахунків готівкою за участю фізосіб Фото: НБУ знижує граничну суму розрахунків готівкою за участю фізосіб

Граничну суму розрахунків готівкою з участю фізичних осіб знизять до 50 тис. гривень

Національний банк України зменшує з 04 січня граничну суму розрахунків готівкою за участю фізичних осіб з 150 тис. гривень до 50 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Постановою Банку гранична сума розрахунків передбачена готівкою між фізичною особою і підприємством (підприємцем) протягом одного дня в розмірі 50 тис. гривень, а також між фізичними особами за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, в розмірі 50 тис. гривень.

"Безготівкові розрахунки можуть здійснюватися без будь-яких обмежень, і банки зобов'язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі", - йдеться в повідомленні НБУ.

Гранична сума розрахунків готівкою між підприємствами протягом одного дня залишається незмінною і становить 10 тис. гривень.

"Національний банк України наголошує, що встановлення граничної суми розрахунків готівкою на рівні 50 тис. гривень не завдасть незручностей громадянам і не торкнеться щоденних покупок населення, оскільки стосуватиметься лише великих покупок (нерухомості, коштовностей, транспортних засобів, предметів мистецтва, хутра, дорогих годинників, подорожей і т. д.).

Нагадаємо, 30 грудня НБУ зняв обмеження щодо строків розрахунку за експорт послуг.