ua en ru

НБУ зняв обмеження щодо строків розрахунку за експорт послуг

НБУ зняв обмеження щодо строків розрахунку за експорт послуг Фото: Національний банк України

Нацбанк зняв адміністративні бар'єри по експорту послуг

Національний банк України зняв обмеження щодо строків розрахунку за експорт послуг резидентами, які раніше становили 120 днів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.

"Відтепер резиденти, які здійснюють експорт послуг (крім транспортних і страхових), прав інтелектуальної власності, авторських і суміжних прав, не повинні будуть дотримуватися законодавчо встановленого строку розрахунків за цими операціями (зараз такий строк становить 120 днів)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, експортери можуть не переводити на українську мову документи, які подають у банк, в тому числі рахунок (інвойс) англійською мовою або іншою мовою з одночасним викладенням англійською.

Також банки зможуть використовувати копії документів, у тому числі рахунок (інвойс), в електронній формі для валютного контролю за експортно-імпортними операціями резидентів. Для цього резидент повинен буде відсканувати оригінал документа на паперовому носії інформації і завірити його електронним цифровим підписом (для юридичних осіб - підписом уповноваженої особи).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ ліквідує банк "Траст".