ua en ru

Названо можливі місця зустрічі Трампа і Кім Чен Ина

Названо можливі місця зустрічі Трампа і Кім Чен Ина Фото: Дональд Трамп і Кім Чен Ын (колаж РБК-Україна)

Північнокорейці наполягають на проведенні такої зустрічі у своїй столиці - Пхеньяні

Підготовка зустрічі президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином ведеться на секретних переговорах між представниками обох країн. Про це з посиланням на декілька джерел у Білому домі повідомляє CNN.

Зазначено, що переговорами по секретним каналам займаються директор ЦРУ Майк Помпео і команда зі співробітників відомства. Представники розвідслужб США і КНДР кілька разів проводили такі переговори і навіть зустрічалися в третій країні, йдеться в повідомленні.

Північнокорейці наполягають на проведенні саміту за участю лідерів обох держав у своїй столиці - Пхеньяні, зазначає телеканал. Водночас позиція Вашингтона по саміту в Пхеньяні поки не відома. Іншим можливим місцем зустрічі називається столиця Монголії Улан-Батор.

Наголошується, що напередодні зустрічі Трампа і Кім Чен Ина директор ЦРУ має провести переговори зі своїм колегою з Північної Кореї - головою Генерального розвідувального бюро.

"Коли місце зустрічі буде визначено, буде призначена дата, і порядок денний зустрічі буде обговорюватися більш предметно", - пише видання.

Використання каналів ЦРУ для переговорів пов'язано з тим, що директор відомства Помпео найближчим часом обійме посаду глави Держдепартаменту США, зазначає телеканал.

Нагадаємо, в кінці березня Кім Чен Ин відвідав Пекін, де зустрівся з головою КНР Сі Цзіньпіном. На зустрічі північнокорейський лідер повторно заявив про бажання провести саміт з США.