ua en ru

Названа загальна сума штрафів за прогули засідань Ради в 2017 році, - дослідження

Названа загальна сума штрафів за прогули засідань Ради в 2017 році, - дослідження Фото: Верховна Рада України

З зарплат нардепів було вирахувано 1,7 млн гривень

З початку 2017 року із заробітної плати народних депутатів було вирахувано 1,7 млн гривень за пропуски засідань Верховної Ради України. Відповідну інформацію Комітету виборців України надав Апарат ВР.

Так, за інформацією парламенту, "внаслідок нарахування заробітної плати лише за фактично відпрацьовані дні, за перший квартал 2017 року утворилася економія коштів, передбачених на виплату заробітної плати народним депутатам України, у сумі 1748,7 тисяч гривень".

Зазначається, що за даними дослідження комітету, проведеного в рамках проекту "Дослівно", лише 10% (41 із 423) депутатів відвідали всі засідання парламенту в цьому році. Решта ж нардепів пропустили одне чи кілька засідань парламенту, відповідно, вони не отримали частину зарплати.

Наголошується, що окремі депутати не з’являлися в парламенті впродовж місяців. Так, у січні-лютому п’ятеро нардепів пропустили всі засідання Ради, в березні - восьмеро, в квітні - семеро. Так, у квітні всі засідання ВР за даними письмової та електронної реєстрації пропустили Дмитро Ярош, Андрій Білецький, Петро Сабашук, Євген Бакулін, Вячеслав Богуслаєв, Олександр Онищенко, Сергій Клюєв.

Усього в 2017 році відбулося 42 пленарні засідання ВР.

Нагадаємо, раніше у Комітеті виборців України (КВУ) назвали 11 народних депутатів, які жодного разу не взяли участь у голосуванні Верховної Ради України в квітні.