ua en ru

Призначенням Саакашвілі Київ посилює тиск на одеську опозицію, - активіст

Призначення головою Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі означає одне - Київ збирається посилити тиск на опозицію і всіляко пригнічувати протестну активність. Про це в середу, 3 червня, в Брюсселі на конференції Брюссельського прес-клубу заявив лідер громадського руху "Одеса - за порто-франко" Олексій Цвєтков.

"Прагнення Одеси до отримання механізмів влади пояснюється тим, що ми вже 20 років залежимо від Києва. Через київські політичні інтриги наша економіка не може розвиватися стійко. Нашому регіону потрібна влада. Одесити самі зможуть вирішувати свої питання в умовах порто-франко. Це ніякий не сепаратизм", - зазначив він.

Торкаючись теми політичних репресій в Одесі, Цветков підкреслив, що "призначення губернатором Саакашвілі означає одне - Київ збирається посилити тиск на опозицію.

"Саакашвілі - це новий київський каратель. У цієї людини, як відомо, великий досвід в застосуванні репресивного апарату в Грузії. Всі ми пам'ятаємо страшні кадри тортур у грузинських в'язницях. Мені здається, віник став символом правління цієї людини. Нам в Одесі віники не потрібні", - додав Квіток.

У конференції на тему "Криза влади в Україні: чому регіони хочуть автономії?" взяли участь: депутат Європарламенту Жан-Люк Шаффхаузер, журналіст "EU Reporter" Колін Стівенс, болгарський політик Павло Чернєв, італійський політик Алессандро Мусоліно, інші відомі європейські політики, громадські діячі та журналісти.

Призначенням Саакашвілі Київ посилює тиск на одеську опозицію, - активіст