ua en ru

Призначення голови НБУ стане ключовим питанням Ради на цьому тижні, - Парубій

Призначення голови НБУ стане ключовим питанням Ради на цьому тижні, - Парубій Фото: Андрій Парубій (facebook.com)

Парламент почне свою роботу з питань соцзахисту військовослужбовців

Призначення нового голови Національного банку України (НБУ) стане ключовим кадровим питанням Верховної Ради (ВР) на цьому пленарному тижні. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив спікер ВРУ Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"І ключове кадрове питання на цьому тижні - це питання обрання нового глави Нацбанку", - заявив Парубій.

За його словами, парламент розгляне це питання у четвер, 1 березня. Голова парламенту закликав усі фракції до цієї дати завершити консультації щодо кандидатури на посаду керівника регулятора.

При цьому Парубій зазначив, що поточний пленарний тиждень парламент почне з питання про соціальний захист військовослужбовців.

"Пропонується перший блок - це питання соціального захисту військовослужбовців. Це сім питань, вони не є конфліктними, але їх занадто багато накопичилося та дуже важливо, щоб ми змогли ці питання пройти", - заявив Парубій.

За словами голови парламенту, другим блоком у вівторок пропонується розглянути питання фінансової політики, деякі з яких важливі для подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) та виконання умов угоди про асоціацію з Європейським Союзом. У другій половині дня також парламент може перейти до блоку питань транспортної політики.

У середу ВР традиційно розгляне ратифікацію міжнародних угод, після чого зможе перейти до призначення бізнес омбудсмена.

За словами Парубія, у четвер, 1 березня, нардепи розглянуть блок питань інформаційної політики і реформи парламенту.

Нагадаємо, фракція партії "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді запросила в. о. голови Національного банку України Якова Смолія на співбесіду у понеділок, 26 лютого.