ua en ru

У понеділок Смолій прийде на співбесіду з фракцією БПП, - Луценко

У понеділок Смолій прийде на співбесіду з фракцією БПП, - Луценко Фото: Ірина Луценко (rada.gov.ua)

Парламент готовий заслухати звіт Гонтарєвої наступного тижня

Фракція партії "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді запросила в. о. голови Національного банку України Якова Смолія на співбесіду у понеділок, 26 лютого. Про це РБК-Україна повідомила народний депутат України від фракції БПП, представник президента України у ВР Ірина Луценко.

"Він (Смолій – ред.) вже пройшов співбесіду з Радикальної фракцією. Ми запрошуємо його на понеділок на фракцію, де також буде присутній міністр соціальної політики Андрій Рева для того, щоб зрозуміти, що відбувається з пенсійною реформою військовослужбовців", - повідомила парламентарій.

Вона також підтвердила, що на цьому тижні парламент розгляне питання звільнення Валерії Гонтарєвої від займаної посади і призначення головою Національного банку її заступника Смолія. Луценко зазначила, що Верховна Рада очікує звіту нинішнього керівника НБУ найближчим часом.

"Раніше пані Гонтарєвої не було в Україні, але вона готова звітувати перед парламентом, показувати цифри, роботу. Очікуємо її звіту та призначення господнина Смолія", - заявила Луценко.

Нагадаємо, раніше виконуючий обов'язки голови Національного банку України Яків Смолій заявив, що готовий очолити його на постійній основі після голосування за його кандидатуру у Верховній Раді.

Кандидатура Смолія була запропонована на розгляд парламенту президентом України Петром Порошенком.