ua en ru

Призначений тимчасово виконуючий обов'язки глави НБУ

Призначений тимчасово виконуючий обов'язки глави НБУ Фото: Яків Смолій став в. о. голови НБУ

Нацбанк підтвердив призначення на цю посаду першого заступника Гонтарєвої Яківа Смоля

Перший заступник голови Національного банку України Яків Смолій призначений тимчасово виконуючим обов'язки глави регулятора з 11 травня 2017 року та до прийняття відповідного рішення президентом та затвердження його Верховною Радою. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як повідомляється, чинна глава НБУ Валерія Гонтарєва буде перебувати у відпустці до тих пір, поки парламент і президент не затвердять її звільнення.

При цьому Гонтарєва заявила, що готова відзвітувати про свою роботу у Верховній Раді перед відставкою, як того і вимагає процедура звільнення з посади голови Національного банку україни, на запрошення парламенту.

Детальна процедура призначення на посаду та звільнення з посади голови Нацбанку регламентується статтею 18 Закону України "Про Національний банк України".

Нагадаємо, раніше народний депутат, представник президента в парламенті Ірина Луценко в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила, що виконувати обов'язки голови НБУ буде перший заступник Гонтарєвої.

Раніше повідомлялося, що голова правління "Райффайзен банку Аваль" Володимир Лавренчук погодився очолити Національний банк України.