ua en ru

Призначений новий заступник директора від України у МВФ

Призначений новий заступник директора від України у МВФ Фото: Владислав Рашкован

Заступник директора приступить до виконання обов'язків 27 лютого

В рамках ротації на посаду заступника виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді керівництво регіональної групи країн - членів МВФ на чолі з Бельгією і Нідерландами призначило нового представника від нашої держави. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Як повідомляється, новим заступник директора став Владислав Рашкован, який почне роботу у штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні (США) з 27 лютого цього року.

Термін перебування на посаді заступника виконавчого директора МВФ - чотири роки. Рішення про призначення на посаду приймають керівники регіональної групи країн - членів МВФ на чолі з Бельгією та Нідерландами, у яку входить Україна. Членами цієї групи є 15 країн.

Владислав Рашкован очолив Департамент стратегії та реформування банківської системи Національного банку України в квітні 2014 року.

З квітня 2014 був членом правління НБУ, з листопада 2014 року до 1 серпня 2016 - заступником голови Національного банку, відповідальним за реформи і трансформації регулятора.

Нагадаємо, глава НБУ Валерія Гонтарєва очікує отримання чергового траншу МВФ в кінці лютого - початку березня 2017.