ua en ru

Найєм спростував звинувачення в неявці на допит до ГПУ

Найєм спростував звинувачення в неявці на допит до ГПУ Фото: Мустафа Найєм

Нардеп запевняє, що готовий з'явитися до Генпрокуратури

Народний депутат України Мустафа Найєм (БПП) спростував звинувачення в неявці на допит до Генеральної прокуратури України. Про це Найєм заявив у ході засідання тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо слідства, про що ви закликали, - це брехня. Тому що вони (слідчі ГПУ, - ред.) мене викликали один раз. В понеділок мені прийшла повістка про те, що о 10:00 треба прийти. Повістка прийшла о 13:00. Я готовий прийти до прокуратури і дати всі свідчення", - сказав Найєм.

Нардеп також додав, що на момент виклику знаходився в Ужгороді, тому фізично з'явитися на допит до ГПУ не міг, а представники прокуратури не відповідали на його дзвінки.

На запитання народного депутата Ігоря Мосійчука (фракція Радикальної партії), чи розкриє Найєм ім'я колишнього міліціонера, який надав відео про події 11 липня в Мукачевому, представник БПП повідомив, що це відбудеться у випадку завершення службового розслідування. "Якщо на той момент буде проведено службове розслідування, яке визначить коло винних або невинних людей, якщо ні - я думаю, що це буде неправильно", - додав Найєм.

Нагадаємо, як заявив раніше на засіданні ТСК старший прокурор ГПУ Олександр Голінченко, Найєм двічі не з'явився на допит до Генпрокуратури з питань конфлікту в Мукачевому.