ua en ru

Знайдене в Данії обезголовлене тіло належить зниклій журналістці

Знайдене в Данії обезголовлене тіло належить зниклій журналістці Фото: підводний човен "Наутілус" (uk.wikipedia.org nautilus)

Знайдене тіло ідентифікували як Кім Валле

Знайдене поліцією в Данії обезголовлене тіло належить зниклої журналістці з Швеції Кім Валле, яка зникла після інциденту із затонулого підводного човна "Наутілус". Про це повідомляє BBC.

"Данська поліція заявила, що обезголовлене тіло, виявлене в водах у Данії, вважається зниклою шведської журналісткою Кім Валле відповідно до проведеного тесту ДНК", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Валле в останній раз бачили живою 10 серпня 2017 року, коли вона відправлялася на підводну подорож з винахідником Пітером Медсеном.

Через кілька годин після того, як почалася пошуки Валле, Медсен був звинувачений у недбалому ненавмисному вбивстві. Спочатку він сказав, що він благополучно висадив її біля Копенгагена, але тепер він заявляє, що вона померла в результаті нещасного випадку і що він "поховав" її у морі.

Наголошується, що на думку датської поліції 40-тонний підводний човен був навмисно затоплений чоловіком, хоча він і заперечує це.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затонулий 18-метрову приватне підводний човен рятувальники підняли з глибини семи метрів. Повідомляється, що найбільша саморобна підводний човен затонув неподалік Копенгагена 11 серпня.

Так, власнику корабля Петеру Медсену вдалося врятуватися з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла при загадкових обставинах.