ua en ru

Повені та зсуви в Непалі: число жертв досягло 70

Повені та зсуви в Непалі: число жертв досягло 70 Фото: повінь і зсуви в Непалі (IFRC Asia Pacific - twitter)

Близько 600 туристів опинилися заблокованими в джунглях

Кількість жертв повеней та зсувів у Непалі досягла 70 осіб, місцева влада використовує слонів у пошуково-рятувальних роботах в джунглях, передає Reuters.

Повідомляється, що в результаті повеней і зсувів в Непалі загинули вже 70 осіб. Також повідомляється, що в 80 км на південь від Катманду в Саурахі на околиці національного парку Читван річка Рапті вийшла з берегів, затопивши готелі та ресторани, в результаті чого опинилися заблокованими близько 600 туристів.

"Близько 300 туристів врятували на спинах слонів і причепах вчора, інші будуть відправлені в більш безпечні місця сьогодні", - повідомили в національному парку.

За даними екстрених служб, 26 з 75 районів Непалу постраждали від повеней і зсувів після того, як на переважно гірську країну обрушилися сильні зливи. Крім того, за даними місцевого міністерства інформації та зв'язку, ще близько 50 осіб на сьогодні вважаються зниклими безвісти. Всього від удару стихії постраждали десятки тисяч людей.

Зазначимо, з 11 серпня в результаті сильних дощів в Непалі затопило кілька районів, а також зійшли зсуви. Спочатку повідомлялося про більше 30 загиблих від стихійного лиха.