ua en ru

У Непалі через повені і зсуви загинули понад 30 осіб

У Непалі через повені і зсуви загинули понад 30 осіб Фото: повінь (Pixabey)

В результаті повеней і зсувів ще 10 людей вважаються зниклими без вести

У Непалі в результаті повеней і зсувів загинули понад 30 людей, ще 10 вважаються зниклими безвісти. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію місцевої влади.

"В результаті повеней і зсувів, викликаних сильними дощами, які ллють протягом останніх 24 годин, в Непалі загинули понад 30 осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією місцевих чиновників, ще 10 чоловік пропали без вісті, і число загиблих, схоже, буде зростати, оскільки значна частина країни знаходиться під водою.

Наголошується, що посадові особи збільшили рятувальні команди з солдатів, поліції та місцевих жителів, щоб допомогти тим, хто опинився в пастці на дахах будинків або на більш високих майданчиках. В країні пошкоджені дороги та мости.

Так, у східному місті Біратнагар злітно-посадкову смугу аеропорту також накрило водою, що призвело до припинення польотів. Місцеві чиновники відкрили тимчасові притулки для переміщених осіб у школах і громадських будівлях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті погіршення погодних умов в Японії, в Пекіні скасували понад 1,2 тис. переважно внутрішніх авіарейсів.