ua en ru

Повінь у Колорадо: Більше сотні зниклих без вісті

У штаті Колорадо щонайменше 172 людини вважаються зниклими без вісті через повінь. Навіть після того, як пройшла остання буря, влада не може сказати, скільки часу буде потрібно для того, щоб дістатися до місць, жителі яких опинилися в ізоляції через зруйновані дороги. Вода і продовольство в ці населені пункти доставляються вертольотами.

У штаті Колорадо щонайменше 172 людини вважаються зниклими без вісті через повінь, передає CNN. Навіть після того, як пройшла остання буря, влада не може сказати, скільки часу буде потрібно для того, щоб дістатися до місць, жителі яких опинилися в ізоляції через зруйновані дороги. Вода і продовольство в ці населені пункти доставляються вертольотами.

Повінь почалася 11 вересня 2013 р. На сьогоднішній день влада підтвердила загибель вже чотирьох осіб.У регіоні також очікуються сильні дощі 14 вересня. На місці стихійного лиха працюють команди рятувальників і загони національної гвардії.

Влада також повідомляє про значне пошкодження інфраструктури: вода розмила дороги і мости. У деяких районах не працюють водопостачання і каналізація, зруйновано електропостачання. Президент США Барак Обама схвалив виділення федеральної допомоги для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Повінь стала наймасштабнішою в Колорадо з тих пір, як в 1976 р. майже 150 осіб загинули поблизу Боулдера в результаті повені у каньйоні Біг-Томпсон. Цього разу причиною розвитку стихії стала рекордна кількість опадів. Затоплені найбільші міста штату. Особливо серйозно постраждав Боулдер і низка міст уздовж Скелястих гір на північ від Денвера, оскільки потоки води скидалися на них, розливаючись в каньйонах, тим самим відрізуючи шляхи відступу для місцевих жителів.

Нагадаємо про повінь в Одеській області. Там загинули дві людини. У 5 населених пунктах Арцизького, Болградського і Тарутинського районів області залишаються підтопленими 308 житлових будинків, викачана вода з 69 будинків.

Президент Віктор Янукович доручив Кабміну організувати роботу з ліквідації наслідків стихійного лиха.