ua en ru

Повінь на Шрі-Ланці: МЗС перевіряє інформацію про постраждалих українців

Повінь на Шрі-Ланці: МЗС перевіряє інформацію про постраждалих українців Фото: повінь на Шрі-Ланці (iManishPatelBJP twitter)

На індонезійському острові Ява загинули щонайменше 25 осіб

Міністерство закордонних справ перевіряє інформацію про загиблих і постраждалих українців під час повені на Шрі-Ланці. Про це повідомляє прес-служба відомства в Twitter.

"Консул у взаємодії з рятувальними службами Шрі-Ланки уточнює, чи немає серед постраждалих під час повені українців", - йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, 2 грудня 2017 року служба надзвичайних ситуацій Індонезії повідомила, що на острові Ява щонайменше 25 людей стали жертвами повеней і зсувів, викликаних потужним циклоном з сильними зливами.

У ЗМІ з'явилася інформація, що серед загиблих в результаті повені на Шрі-Ланці може бути громадянин України. Зокрема, зазначено, що українця під час повені змило водою недалеко від популярного серед туристів міста Галле.

Як відомо, Шрі-Ланка страждає від потужного шторму "Окхи", який викликав масштабні повені. Як повідомили в уряді країни в суботу, 2 грудня 2017 року, в даний час щонайменше 26 людей загинули протягом останніх трьох днів внаслідок стихійного лиха. Як повідомляється, пошкоджено близько 20 тисяч будинків переважно в західних і південних прибережних районах острова, із зони лиха евакуйовано тисячі людей.