ua en ru

Навальний очолив "Народний альянс"

Російський опозиційний політик Олексій Навальний був обраний головою партії "Народний Альянс". Це відбулося на з'їзді партії, який проходить у Москві.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний був обраний головою партії "Народний Альянс". Це відбулося на з'їзді партії, який проходить у Москві.

На підтримку Навального було подано 88 голосів делегатів з'їзду. Інші кандидати на посаду голови партії, Микола Ляськін і Сергій Ухов, отримали 12 і 6 голосів відповідно, повідомляється в мікроблозі прес-секретаря Навального Анни Ведути в Twitter.

Навальний і раніше говорив про готовність вступити до "Народного альянсу" і очолити його, називаючи цю політичну силу "найближчою собі партією".

У Центральну раду партії, окрім Навального, увійшли Ляскін, співробітники Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь, Георгій Албуров, Володимир Ашурков, голова руху "Разом" Євген Доможиров, юрист центру "СОНАР" Дмитро Крайнєв і колишній голова штабу Навального на виборах мера Москви Леонід Волков.

Зазначимо, що партія "Народний альянс", створена в грудні 2012 року, як і раніше, не має офіційної реєстрації. Восени 2013 року Замоскворіцький суд відмовив партії у скарзі на припинення реєстрації через те, що "Народний альянс" нібито не надав низку необхідних документів.

Варто зазначити, що нинішній з'їзд є вже третім засновницьким з'їздом "Народного альянсу". До цього з'їзди поводилися в грудні 2012 року і літом 2013 року (після того, як Міністерство юстиції не зареєструвало партію через претензії до її статуту).