ua en ru

Нацтелерадіо винесло попередження двом ліцензіатам у зв’язку з порушенням умов ліцензії і чинного законодавства

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України винесла попередження двом ліцензіатам у зв'язку з порушенням умов ліцензії і чинного законодавства, повідомляє прес-служба Нацтелерадіо.
Попередження отримали ТРК "САТ-плюс" (м. Слов'янськ Донецької обл.) та провайдер програмної послуги ТОВ "Кабельна інформаційна телевізійна система" (м. Запоріжжя).
Порушення ТОВ "ТРК "САТ-плюс" стосувалися програмної концепції мовлення. Зокрема, виявлені розбіжності щодо мови ведення програм та обсягу мовлення. Зменшився обсяг власних, вітчизняних, розважальних, дитячих програм, фільмопоказу та реклами, в той час, як збільшився показ програмних продуктів категорії "інше", до якої входять інформаційні та просвітницькі передачі.
До провайдера програмної послуги ТОВ "Кабельна інформація телевізійна система" застосована санкція через кілька порушень умов ліцензії в частині загальної концепції програм для ретрансляції.
У результаті позапланової перевірки було виявлено три порушення. По-перше, загальна кількість програм перевищувала встановлену норму (дозволено 60, а транслювалися 65). По-друге, не ретранслювалися передбачені ліцензією 14 програм. Натомість, без дозволу Нацтелерадіо, ретранслювалися інші 17 програм. По-третє, на час проведення моніторингу в мережі ТОВ "Кабельна інформаційна телевізійна система" зафіксована ретрансляція двох неадаптованих іноземних програм: "Первый канал. Всемирная сеть" та REN-TV.
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України вимагає від обох компаній протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства України.