ua en ru

Нацтелерадіо погодила проект розпорядження Кабміну про затвердження плану заходів з виконання у 2010-2011 рр. держпрограми впровадження цифрового телерадіомовлення

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 3 вересня погодила проект розпорядження Кабміну «Про затвердження плану заходів з виконання у 2010-2011 рр. державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення», повідомляє прес-служба відомства.

Проект розроблений на виконання доручення Кабінету міністрів із метою визначення завдань центральним органам виконавчої влади та підприємствам, причетним до впровадження цифрового мовлення, щодо прискорення цього процесу в Україні та узгодження термінів їх виконання.

Він надісланий на погодження Нацраді повторно, після попереднього узгодження на спільній міжвідомчій нараді представників державних органів, що відбулася 21 липня 2010 р. у Державній адміністрації зв'язку.

Ухвалення плану заходів дозволить прискорити початок ефективного впровадження цифрового ефірного телемовлення в Україні, вчасно і планово здійснювати необхідні заходи щодо забезпечення ефективного використання радіочастотного ресурсу, активно впливати на успішне проведення міжнародної координації та гарантуватиме створення необхідної нормативно-правової бази для впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні.

Виконання державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення дасть змогу в 2010-2011 рр. вирішити найбільш проблемні питання, що стосуються ефективного використання радіочастотного ресурсу та соціального захисту малозабезпечених верств населення України.