ua en ru

Нацтелерадіо сподівається, що ВР та Кабмін затвердять методику для обрахування ліцензійного збору на цифрове мовлення до кінця 2010 року

Нацтелерадіо сподівається, що до кінця року Верховна Рада та Кабмін затвердять методику для обрахування ліцензійного збору на мовлення в цифровому форматі. Про це на брифінгу повідомив голова Нацтелерадіо Володимир Манжосов, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Манжосова, на сьогодні законодавство не передбачає ліцензійний збір на цифровий мультиплекс і водночас законодавство вирізняє цифрове мовлення як одне з підвидів мовлення, що потребує ліцензування. Тому в Нацраді розраховують, що до кінця 2010 р. ВР внесе зміни в закон про телебачення та радіомовлення, а Кабмін затвердить відповідну методику.
Він відмітив, що на початку наступного року Нацрада зможе почати видавати ліцензії на мовлення мовника в цифровому форматі. Він додав, що вартість ліцензійних коштів складе 540 тис. грн. Існує система знижок до 30% для мовників, в контенті яких є дитячі освітні та культурні програми. Таким чином зі знижкою вартість ліцензій складатиме 370 тис. грн.
"Ми розраховуємо, що на найближчому пленарному засіданні ВР внесе зміни до закону, а Кабмін затвердить відповідну методику. І з початку року ми зможемо визначити суму ліцензування збору", - зазначив він.