ua en ru

Нацрада винесла попередження українському телеканалу через трансляцію політичної реклами

Нацрада винесла попередження українському телеканалу через трансляцію політичної реклами Фото: Нацрада застосувала до NewsOne санкцію "оголошення попередження"

Нацрада застосувала до NewsOne санкцію "оголошення попередження"

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження українському телеканалу ТОВ "Новини 24 години" (логотип NewsOne) через трансляцію політичної реклами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацради.

"Моніторинг супутникового мовлення NewsOne у період з 5 по 11 серпня 2016 року зафіксував у часовому проміжку з 17:00 до 23:00 вихід політичної реклами партії "За життя" загальним обсягом 36 хвилин 42 секунди. Ця реклама була відокремлена від інших програм на початку і наприкінці словами "політична реклама", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 15 вересня телеканалу було призначено позапланову перевірку, яка засвідчила факт трансляції такої реклами.

Як зазначається, на період проведення моніторингу не було оголошено про початок виборчого процесу в Україні, а політичну партію "За життя" та її кандидатів не було зареєстровано у спосіб, визначений чинним законодавством.

"Під час обговорення цього питання членами Національної ради було зазначено, що тут є певні колізії законодавства і немає роз’яснень, тому істину може встановити тільки суд. Таким чином, Національна рада застосувала до ТОВ "Новини 24 години" санкцію "оголошення попередження" і вказала компанії на неприпустимість порушень вимог законодавства надалі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацрада проведе позапланову перевірку телеканалу NewsOne через політичну рекламу.