ua en ru

Нацрада проведе позапланову перевірку телеканалу NewsOne через політичну рекламу

Нацрада проведе позапланову перевірку телеканалу NewsOne через політичну рекламу Фото: Нацтелерадіо проведе перевірку NewsOne

Це перший випадок з такого роду ознаками порушення у практиці регуляторного органу

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку ТОВ "Новини 24 години" (NewsOne) через політичну рекламу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацради.

"15 вересня Національна рада призначила позапланову перевірку ТОВ "Новини 24 години" (логотип NewsOne) через трансляцію реклами однієї з політичних партій, що може суперечити чинним законодавчим нормам. Так, провівши вибірковий моніторинг у період з 5 по 11 серпня 2016 року регуляторний орган зафіксував у часовому проміжку з 17:00 до 23:00 в ефірі телеканалу NewsOne вихід політичної реклами партії "За життя" загальним обсягом - 36 хвилин 42 секунди", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, реклама була відокремлена від інших програм і на початку, і наприкінці словами: "політична реклама".

"Визначення відповідного терміну наводиться у виборчому законодавстві, й це визначення пов’язане з поняттям "передвиборна агітація". Ведення ж передвиборної агітації поза виборчим процесом має ознаки дій, заборонених частиною другою статті 54 Закону України "Про місцеві вибори", частинами першою, другою статті 70 Закону України "Про вибори народних депутатів України". За відсутності виборчого процесу в Україні розміщення реклами, зокрема політичних партій, має відбуватися на загальних засадах та з дотриманням вимог, визначених Законом України "Про рекламу", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що це перший випадок з такого роду ознаками порушення у практиці регуляторного органу.

"Компанії призначено позапланову перевірку. Рішення буде ухвалюватися після докладного вивчення всіх нюансів цього питання", - заявив голова Національної ради Юрій Артеменко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект №4815 "Про внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення" (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення)".