ua en ru

Нацрада видала ліцензію на мовлення Euronews компанії "ІнтерМедіаГруп"

Нацрада видала ліцензію на мовлення Euronews компанії "ІнтерМедіаГруп" Голова Нацради з ТБ і радіо Юрій Артеменко

Український Euronews не висвітлюватиме політичних тем

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення видала ліцензію на мовлення Euronews компанії "ІнтерМедіаГруп". Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми також видали сьогодні ліцензію телеканалу Euronews, зокрема, видана ліцензія для супутникового мовлення телеканалу компанії, яка називається "Чистий прибуток". Власником компанії "Чистий прибуток" є "ІнтерМедіаГруп", тобто група телеканалів "Інтер". Це буде українська версія новинного телеканалу. Основні теми, які будуть висвітлюватися, - це культура, наука, техніка, спорт", - заявив Артеменко.

За його словами, представник телеканалу запевнив членів Нацради, що Euronews не буде висвітлювати політичні теми. "Він (представник "ІнтерМедіаГруп", - ред.) сказав, що це чисто комерційний проект. Вони вірять після переговорів з кабельними операторами, що вони на цьому будуть заробляти гроші, і вони нас переконали, що в жодному разі вони не будуть робити політику, і, взагалі, редакційний статут телеканалу Euronews цього не передбачає", - зауважив Артеменко.

Нагадаємо, раніше Нацрада перенесла розгляд питання про надання ліцензії українському Euronews.

У середині березня Нацрада анулювала ліцензію української версії Euronews.

Влітку 2014 р. Нацрада закликала провайдерів відключити російську версію Euronews.