ua en ru

Нацрада закликав провайдерів відключити російську версію Euronews

Нацинальный рада України з питань телебачення і радіомовлення закликав провайдерів програмної послуги вимкнути російську версію програми Euronews.

Нацинальный рада України з питань телебачення і радіомовлення закликав провайдерів програмної послуги вимкнути російську версію програми Euronews. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

"У зв'язку з тим, що досі в багатоканальних телемережах на території України поширюється дві версії іноземній програми Euronews - українська і російська - Національна рада звертає увагу провайдерів програмної послуги на необхідність неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства при поширенні цієї програми", - йдеться в повідомленні.

У Нацраді нагадали, що згідно з ліцензійною угодою від 21 жовтня 2010 р., укладеного між Національною телекомпанією України і компанією Euronews (Франція), виключне право на розповсюдження програми Euronews на будь ретрансляційної системі на території України належить Національній телекомпанії України. Окремим пунктом цієї угоди визначено, що мовлення російської редакції Euronews повинно бути припинено.

"Як зазначила перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим'юк, україномовна версія Euronews, до того ж, є продуктом російської редакції і має пропагандистський характер. В умовах інформаційної війни і збройної агресії сусідньої держави вітчизняні провайдери повинні розуміти свою відповідальність і діяти в інтересах держави", - повідомили в Нацраді.

Також повідомляється, що Нацрада звернеться до всіх провайдерів програмної послуги з проханням переглянути наявні угоди і вимкнути російську версію програми Euronews.

Нагадаємо, 24 липня Нацрада визнав, що утримання іноземних програм "РТР-Планета", "НТВ-Мир", "Росія 24" і "ТВ Центр-International" ("ТVСІ") не відповідає українському і європейському законодавству, зобов'язавши провайдерів програмної послуги привести свою діяльність у відповідність з цим рішенням. Крім того, 7 серпня Нацрада заборонив ретрансляцію російського телеканалу "РБК-ТВ".