ua en ru

Нацрада реформ завтра може розглянути питання створення Служби финрасследований

Нацрада реформ завтра може розглянути питання створення Служби финрасследований Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Міністр заявив, що не бачив порядку денного, але сказав, що готовий представити законопроект

Нацрада реформ завтра може розглянути питання щодо створення Служби фінансових розслідувань. Про це під час прес-конференції заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Проте міністр зазначив, що не бачив порядку денного, але сказав, що готовий представити законопроект, розроблений Мінфіном і схвалений урядом.

"Я буду готовий завтра на Нацраді реформ презентувати законопроект, над яким працювало Міністерство фінансів, експерти, який був прийнятий урядом. Це важливо, щоб не втрачати час. Якщо буде обговорюватися інша концепція, я буду радий її підтримати. Це не питання авторства. Але це питання суті законопроекту, довіри до процесу розробки, це також питання часу", - сказав міністр. Відзначимо, що над альтернативним законопроектом щодо створення нового відомства на заміну податкової міліції працює також комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики.

Данилюк також розповів про основні засади діяльності Служби фінансових розслідувань, які повинні бути передбачені в законопроекті.

"Служба фінансових розслідувань повинна бути повноцінним правоохоронним органом і мати право на самостійну оперативну пошукову діяльність. Орган повинен бути компактним, і його чисельність не повинна перевищувати 3,5 тис. осіб. Цей орган повинен бути сфокусований на справах, які завдають значної шкоди державі. Наступний принцип - гідна зарплата. Це люди, які повинні боротися з великими злочинами", - сказав він.

Нагадаємо, 25 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, Кабінет міністрів України направив законопроект про створення Служби фінансових розслідувань Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики.