ua en ru

Нацрада реформ прийняла Стратегію розвитку сільського господарства на 2015-2020

Нацрада реформ прийняла Стратегію розвитку сільського господарства на 2015-2020 Фото: глава МінАП Олексій Павленко

Стратегія визначає 10 пріоритетів реформування агросектору

Національна рада реформ України на своєму засіданні затвердила Стратегію розвитку сільського господарства на 2015-2020 роки. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає прес-служба відомства.

"Під час 15-го засідання Нацради реформ було затверджено Єдину комплексну Стратегію і План дій розвитку сільського господарства та сільських територій, розроблену Мінагрополітики спільно з міжнародними та вітчизняними громадськими організаціями", - повідомив Павленко.

За його словами, прийнята стратегія спрямована на посилення конкурентоспроможності сільськогосподарського сектора, поліпшення ділового клімату, збільшення експорту, а також на стимулювання інвестицій в аграрний сектор. Крім того, вона передбачає створення сприятливих умов для розвитку сільських територій та поліпшення якості життя в регіонах України.

Павленко також зазначив, що стратегія визначає десять пріоритетів реформування агросектору, а також порядок впровадження реформ і докладний план дій.

Нагадаємо, Україні вдалося досягти рекордного експорту зернових за всі роки незалежності.