ua en ru

Нацрада реформ схвалила законопроект про валюту

Нацрада реформ схвалила законопроект про валюту Фото: Петро Порошенко (prezident. gov.ua)

Проект буде направлений на розгляд Верховної Ради

Національний рада реформ розглянула про схвалила розроблений Національним банком України проект закону "Про валюті". Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка.

За словами глави держави, новий законодавчий акт запроваджує принцип "дозволено все, що не заборонено" і передбачає введення поступової, послідовної та гнучкої лібералізації на валютному ринку України, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей, а також ліквідується такий захід впливу, як зупинення зовнішньоекономічної діяльності

Президент підкреслив, що даний законопроект є дуже важливим для бізнесу, а також стимулює розвиток економіки.

"Всі вони одразу відчують полегшення відразу після прийняття закону. підприємець повинен робити бізнес конкурентоспроможним, а держава повинна допомагати і захищати підприємця", - зазначив Порошенко.

Він також повідомив, що скасовано постанову КМУ "ПРО систему валютного регулювання і валютного контролю", датована 1992 роком.

"Минуло двадцять сім років. Світ пішов вперед. А у нас валютне регулювання зразка 92-го року", - сказав президент і додав, що в Україні сьогодні понад 10 тис. підприємств-суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, які щорічно проводять 2,5 тис. операцій на рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна рада реформ 2 березня 2018 року розгляне новий законопроект про валюту.