ua en ru

Нацрада незаконно відмовила "Радио Вести" у продовженні ліцензії в Харкові, - заява холдингу

Нацрада незаконно відмовила "Радио Вести" у продовженні ліцензії в Харкові, - заява холдингу Фото: Радио Вести

У холдингу "Вести" вважають незаконним рішення Нацради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила незаконне рішення, відмовивши "Радио Вести" у продовженні ліцензії в Харкові. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті холдингу.

Наголошується, що напередодні суд виніс ухвалу про заборону регулятору приймати будь-які рішення щодо заяви компанії про продовження ліцензії на мовлення "Радио Вести" в Харкові. Однак, підкреслили в холдингу, Нацрада проігнорувала ухвалу суду, чим порушила ст. 382 Кримінального кодексу України ("Невиконання судового рішення"). Регулятор апелював до "двох попереджень", які були винесені "Радио Вести", однак радіостанція має лише одне попередження і один штраф, йдеться в заяві.

Таким чином, впевнені в холдингу, Нацрада не тільки порушила закон, проігнорувавши заборону, але і в своєму прагненні якнайшвидше оголосити конкурс на вільну частоту свідомо вдалась до підміни професійних понять.

"Неправомірне рішення було прийнято Національною радою, чия єдина "регуляторна функція – виконати політичне замовлення, відпрацювати команду "фас" проти радіостанції, яка не підкоряється командам зверху, – коментує ситуацію голова Медіа Холдингу Вести України Ольга Семченко. – Це політично вмотивоване переслідування ЗМІ в Україні. Хочу нагадати, що у кожного прийнятого рішення є ім'я і прізвище. В даному випадку – прізвища чиновників, чиї руки були підняті під час голосування за неправомірне рішення і зафіксовані камерою. Всі матеріали найближчим часом будуть передані у відповідні органи. Покарання за ст. 382 КК – термін позбавлення волі до восьми років. Політичні покровителі мають властивість швидко змінюватися, а от норми Кримінального кодексу змінюються не так скоро".

Нагадаємо, сьогодні буде оголошено вирок Нацради по ліцензії "Радио Вести" в Києві.