ua en ru

Нацрада назвала радіостанції, які не дотримуються квоти на українську музику

Нацрада назвала радіостанції, які не дотримуються квоти на українську музику Фото: перевірки призначені на чотирьох українських радіостанціях

Перевірки призначені на чотирьох українських радіостанціях

Національний рада з питань телебачення і радіомовлення назвала чотири радіостанції, які не дотримуються квоти на українську музику. Серед них "Радіо Шансон", "Ретро ФМ", "KISS FM" і "M FM". Про це повідомляє прес-служба Нацради.

"Моніторингом регуляторного органу від 8 листопада зафіксовано, що в ефірі "Радіо Шансон" частка пісень українською мовою становила 21%. 9 листопада в ефірі "Ретро ФМ" у проміжку часу з 15.00 до 22.00 частка пісень українською мовою становила 24% загального обсягу пісень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, "KISS FM" за даними моніторингу від 9 листопада транслював 21% пісень українською мовою, частка творів у проміжку часу з 07.00 до 14.00 склала 24%, а в проміжку часу з 15.00 до 22.00 - 22%.

Харківська радіостанція "M-FM" 9 листопада транслювала лише 3% україномовних пісень в проміжку часу між 15.00 і 22.00.

Нагадаємо, 8 листопада набув чинності закон про квоти на україномовну музику в радіоефірі.

З дня набрання чинності цим законом мінімальна частка ведення передач державною мовою має становити протягом першого року - не менше 50%, протягом другого - не менше 55%, протягом третього - не менше 60%.