ua en ru

Нацрада повторно перевірить телеканал БТБ за зверненням ГПУ

Нацрада повторно перевірить телеканал БТБ за зверненням ГПУ Фото: заступник голови Нацради Григорій Шверк

У травні Нацрада не зміг провести таку перевірку через вилучення статутних документів телеканалу слідчими

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила додаткову позапланову перевірку ТОВ "Банківське телебачення" (БТБ) у зв'язку з відповідним зверненням Генеральної прокуратури України (ГПУ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

"Перевірка стосуватиметься дотримання ТОВ "Банківське телебачення" вимог статті 12 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" при створенні телерадіоорганізації", - уточнили в Нацраді.

У відомстві нагадали, що в травні цього року Нацрада вже призначав перевірку БТБ за зверненням Генпрокуратури, яка вела справу стосовно колишнього голови Нацбанку Сергія Арбузова і мала сумніву, була передбачена статутом НБУ можливість створення телекомпанії. Тоді провести перевірку ліцензіата не вдалося, оскільки статутні документи компанії були вилучені Генпрокуратурою, що не дало можливості зафіксувати або не зафіксувати факти порушень. Про це було зазначено в акті Національної ради.

Зараз, як повідомив заступник голови Нацради Григорій Шверк, ГПУ пропонує повторно провести перевірку і отримати у нього вилучені раніше документи.

Зазначимо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 13 серпня переоформила ліцензію на мовлення телеканалу "Банківське телебачення" (БТБ), передавши його у власність Міністерства інформаційної політики.