ua en ru

Нацрада має намір поскаржитися правоохоронцям на канал ТВі

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення має намір звернутися в правоохоронні органи з приводу можливого незаконного відновлення телемовлення в 24 населених пунктах телеканалом ТВі.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення має намір звернутися в правоохоронні органи з приводу можливого незаконного відновлення телемовлення в 24 населених пунктах телеканалом ТВі. Про це під час брифінгу заявив голова Нацради Володимир Манжосов, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашою інформацією, ТВі вийшов в ефірне наземне телевізійне мовлення в 24 населених пунктах, які не позначені в дійсній ліцензії телеканалу. При цьому у ТВі є ліцензія на саме наземне телемовлення тільки в 5 населених пунктах", - повідомив Манжосов.

Нацрада звернулася до ТОВ "Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт", яка володіє брендом ТВі з проханням повідомити, на підставі яких документів розпочато ефірне мовлення в 24 населених пунктах, а також надати копії цих документів.

"Ми попросили надати документи в екстреному порядку до 3 квітня, інакше ми будемо змушені звернутися в правоохоронні органи", - зазначив Манжосов.

Серед населених пунктів, в яких, за інформацією Нацради, відновив роботу телеканал: Вінниця. Луцьк, Дніпропетровськ, Донецьк, Єнакієве, Маріуполь, Житомир, Новоград-Волинський, Ужгород, Бердянськ, Київ, Кіровоград, Львів, Кременчук, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Хмельницький, Умань, Чернігів, Ніжин, Чернігів.