ua en ru

Росія може бути причетна до кібератак на енергомережі країн Балтії, - Reuters

Росія може бути причетна до кібератак на енергомережі країн Балтії, - Reuters Фото: Росія може бути причетна до кібератак на енергомережі країн Балтії

Хакери, підтримувані Росією, протягом двох років вторгалися в енергомережі країн Балтії

Хакери, які імовірно підтримуються Росією, протягом двох років здійснили кілька кібератак на енергетичні мережі країн Балтії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформовані джерела.

"Хакери протягом останніх двох років неодноразово несанкціоновано втручалися в енергомережі країн Балтії, паралельно з цим здійснивши більш серйозні атаки на мережі України. Російські державні організації підозрюються у причетності до атак", - йдеться в повідомленні.

зокрема, зазначається, що в кінці 2015 року хакери атакували інтернет-шлюз, який використовується для управління Балтійської електроенергетичної мережею, порушивши її роботу, але не викликавши відключення електроенергії. Подробиці від інцидент не повідомляються через відкритого розслідування.

Крім того, хакери, підтримувані Росією, намагалися "покласти" Балтійську трубопровідну систему, щоб викликати широкомасштабні збої в постачаннях палива, проте спроба виявилася невдалою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кібератаку на передвиборний штаб президента Франції Еммануеля Макрона і колишнього кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон здійснили одні й ті ж російські хакери.