ua en ru

Нацрада призначила позапланову перевірку трьох телеканалів

Нацрада призначила позапланову перевірку трьох телеканалів Фото: засідання Нацради (nrada.gov.ua)

Нацрада з телерадіомовлення призначила позапланову перевірку "Прямого", "Z ZIK" і "112 Україна"

Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалам "Прямий", "Z ZIK" і "112 Україна". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу відомства.

Повідомляється, що зі скаргою на утримання передачі "ПоярковNEWS", яка вийшла в ефірі телеканалу 27 грудня 2019 о 22:00, звернулася громадянка Касьяненко Я.К. На її думку, висловлювання ведучого передачі Сергія Пояркова, що пролунали в ефірі, є "зазіханням на честь і гідність президента України Володимира Зеленського і ображають членів його сім'ї". Крім того, протягом передачі вживалася нецензурна лайка.

Перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим'юк переконана, що регулятор повинен подати сигнал індустрії, що він не буде закривати очі на одіозні випадки в ефірі телерадіокомпаній.

Також Нацрада на засіданні 9 січня призначила позапланові виїзні перевірки ТОВ "ТРК" Нові комунікації ", м. Львів (Z ZIK) і ТОВ" ТРК "112 ТВ", м. Київ ("112 Україна") через зафіксовані в ефірі ознаки порушення норм закону "Про телебачення і радіомовлення" та ЗУ "Про інформацію".

Нагадаємо, 26 вересня Нацрада відмовилася продовжувати ліцензію на цифрове мовлення телеканалу "112 Україна". Згідно з рішенням, телеканал систематично порушував умови ліцензії та отримав кілька попереджень.