ua en ru

До Нацполіції надійшло понад 1 тис. повідомлень про хакерську атаку

До Нацполіції надійшло понад 1 тис. повідомлень про хакерську атаку Фото: кіберзлочинність (із відкритих джерел)

Нині вже розпочато 23 кримінальні провадження за фактами несанкціонованого втручання

За час хакерської атаки до української кіберполіції надійшла понад одна тисяча повідомлень про незаконне втручання в роботу комп’ютерних мереж. Про це повідомляє прес-секретар Нацполіції у своєму Facebook.

"За останню добу до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло понад 1 тисячу повідомлень про незаконне втручання в роботу комп’ютерних мереж. Із них офіційно із заявами до поліції звернулось 43 компанії. Решта звертались за консультаціями, які працівники кіберполіції надавали в цілодобовому режимі", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що з цією метою створено штаб, який у режимі реального часу надає консультації щодо того, як уникнути інфікування вірусом.

Як доповіли в поліції, нині вже розпочато 23 кримінальні провадження за фактами несанкціонованого втручання в електронно-обчислювальні системи як державних, так і приватних установ, організацій, підприємств (ст. 361 КК), ще по 47 фактах вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Речник Нацполіції також додав, що всі працівники кіберполіції перебувають на найбільш важливих об'єктах державної інфраструктури, де спільно з працівниками СБУ та Державної служби спецзв'язку і захисту інформації вживають заходів із локалізації шкідливого програмного забезпечення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Департамент кіберполіції Національної поліції звертається до всіх спеціалістів із проханням допомогти в боротьбі з вірусом-вимагачем "Petya".