ua en ru

Нацполіція розслідує факти втручання у діяльність Яценюка

Нацполіція розслідує факти втручання у діяльність Яценюка Фото: Арсеній Яценюк (yatsenyuk.org.ua)

Під час перебування Яценюка на посаді прем'єра окремі особи втручались у його діяльність, зазначає поліція

Національна поліція розпочала кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це йдеться у повідомленні Нацполіції.

Зазначається, що провадження розпочато після низки публікацій у ЗМІ та звернень народних депутатів. Зокрема, поліція повідомляє, що під час перебування Яценюка на посаді прем'єра окремі особи втручались у його діяльність "з метою перешкоджання його діяльності і подальшої відставки з посади голови уряду".

"Крім того, слідство розглядає версію змови групи осіб для реалізації цього злочинного задуму. За попередніми висновками, вони здійснювали втручання шляхом підкупу громадян, організації проплачених мітингів та розповсюдження дискредитаційної та неправдивої інформації у ЗМІ та через народних депутатів, експертів, інших осіб. За інформацією народного депутата України Олександра Онищенка, лише протягом 2015-2016 років на подібні акції було витрачено понад 30 мільйонів доларів", - йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці уточнили, що зловмисників буде встановлено та притягнуто до відповідальності за фактом втручання у діяльність державного діяча (ч.1 ст. 344 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, народний депутат Олександр Онищенко розкрив схему, за якою партія "Народний фронт" у 2014 році могла профінансувати свою передвиборчу кампанію. Про це він написав у своїй книзі "Петро П'ятий".

Відзначимо, 18 квітня, в ефірі телеканалу NewsOne був показаний одна із записів плівок побіжного нардепа Олександра Онищенка. На записі можна почути голоси, схожі на голоси Онищенка і президента Петра Порошенка. Нардеп нібито передавав главі держави специфічну "комерційну пропозицію" щодо "газової справи".

В Національному антикорупційному бюро заявили, що продовжують розслідування кримінального провадження щодо заяв депутата Верховної ради Олександра Онищенка.