ua en ru

Нацполіція отримає 651 японський автомобіль за Кіотським протоколом

Нацполіція отримає 651 японський автомобіль за Кіотським протоколом Фото: такими "гібридами" оснастять українську поліцію

Автопарк поліції оновлять "гібридами" Mitsubishi Outlander PHEV

Національна поліція України отримає 651 сучасний "гібридний" автомобіль Mitsubishi замість давно застарілих ВАЗ і УАЗ. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Twitter.

За його словами, 7 липня Міжвідомча робоча група МВС та Мінприроди схвалила проект щодо заміни автотранспортного парку поліції автомобілями з гібридною силовою установкою на базі кросовера Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric).


"Програма схвалена протокольним рішенням Кабміну №15 від 27.05.2016 та розроблена у співпраці з державними та комерційними структурами Японії в рамках Конвенції ООН про зміну клімату (Кіотського протоколу). На практиці, Національна поліція України отримає 651 сучасний автомобіль Mitsubishi - замість давно застарілих ВАЗ і УАЗ", - йдеться в повідомленні.

Аваков також детально окреслив технічні властивості нових авто, які отримають українські поліцейські.

"Витрата палива складає 1,9 л на 100 км. Економія коштів тільки на ПММ і паливі - 333,9 млн гривень у рік, зниження викидів парникових газів мало не в 6 разів, швидкість, комфорт, надійність і моральне задоволення", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше народний депутат Мустафа Найєм заявляв, що Міністерству внутрішніх справ не вистачає грошей на реформування відомства.