ua en ru

Нацполіція розпочинає набір пілотів до підрозділу повітряної підтримки

Нацполіція розпочинає набір пілотів до підрозділу повітряної підтримки Фото: поліцейський гелікоптер (прес-служба Нацполіції)

Екіпажі нового підрозділу працюватимуть по всій країні

Національна поліція України розпочинає набір та подальше навчання пілотів-поліцейських до підрозділу повітряної підтримки. Про це глава відомства Сергій Князєв повідомив сьогодні, 28 березня, під час зустрічі з командувачами авіації ЗСУ, Нацгвардії та МНС, передає прес-служба Нацполіції.

"На початку 2020 року Нацполіція планує отримати перші гелікоптери. Вони здійснюватимуть підтримку наземних груп під час проведення спецоперацій, а також сприятимуть у виявленні різних видів злочинів", - йдеться у повідомленні.

Нацполіція планує отримати 10 гелікоптерів моделі Н145 - саме такі моделі використовують у службовій діяльності поліцейські Чехії.

"Досвід іноземних колег буде використано в роботі Управління організації діяльності поліції на воді та повітряної підтримки. Зокрема, ми розпочинаємо набір пілотів гелікоптерів на службу в новоствореному підрозділі", - зазначив Князєв.

Він додав, що в подальшому професійно підготовлені пілоти-поліцейські стануть інструкторами для навчання новоприбулих колег.

Екіпажі нового підрозділу працюватимуть по всій країні.

Нагадаємо, 26 березня у Борисполі в пункті пропуску "Бориспіль-Аеропорт" запрацював другий підрозділ для боротьби з незаконним переміщенням товарів та контрабанди.