ua en ru

У Нацполіції розповіли про наслідки акцій 9 травня

У Нацполіції розповіли про наслідки акцій 9 травня Фото: Сергій Князєв

З приводу отримання тілесних ушкоджень у поліцію звернулися 32 цивільних

Під час проведення урочистих заходів 9 травня 2017 року 8 правоохоронців отримали тілесні ушкодження. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив керівник Національної поліції Сергій Князєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всього за період заходів тілесні ушкодження отримали 8 правоохоронців: 6 - Дніпро, 1 - Київ і 1 - Запоріжжя. З приводу отримання тілесних ушкоджень в органи поліції звернулися 32 цивільних осіб. Крім цього, слід констатувати ряд чинників, які в своїй більшості носять провокаційний характер", - заявив Князєв.

За його словами, в результаті проведених заходів в органи поліції були доставлені 89 осіб, найбільше з яких у Києві та Дніпрі.

Крім того, за результатами проведених акцій було відкрито 19 кримінальних проваджень у 8 регіонах, зокрема через виготовлення і розповсюдження комуністичної і нацистської символіки, хуліганство і умисні тілесні ушкодження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України проводила роботу на випередження і ще за місяць-півтора до 9 травня знешкодила "найреактивніші елементи".