ua en ru

У Нацполіції розповіли про основні маршрути українських наркокур'єрів

У Нацполіції розповіли про основні маршрути українських наркокур'єрів Фото: Андрій Кіхтенко (facebook.com-mvs.gov.ua)

Раніше до наркобізнесу в основному залучали жінок близько 40 років

В Національній поліції України розповіли про основні маршрути українських наркокур'єрів. Про це розповів глава Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України Андрій Кіхтенко в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

"Якщо ми говоримо про вербування людей обманним шляхом і залучення до збуту наркотиків, то останнім часом найчастіше фігурує Російська Федерація. По організації міжнародних постачань, то це практично завжди залежить від виду наркотику", - заявив Кіхтенко.

За його словами, у випадку з кокаїном маршрути наркокур'єрів проходять через країни Латинської Америки, якщо фігурує героїн - країни Центральної Азії та Кавказу.

"Останнім часом досить часто затримуються молоді люди на території країн Латинської Америки, Китайської Народної Республіки. Є випадки затримань в азіатських і африканських країнах", - додав глава Департаменту протидії наркозлочинності.

Він повідомив, що в якості наркокур'єрів раніше найчастіше використовувалися жінки у віці близько 40 років нейтральною зовнішності, оскільки вони більш дисципліновані і менш підходили під критерії ризику.

Однак в останні роки правоохоронці помітили, що злочинці також стали використовувати і молодих людей, у тому числі хлопців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом 2017 року поліція виявила 3,3 тис. фактів незаконного посіву нарковмісних культур.