ua en ru

Національний проект "LNG-термінал" оголосив про завершення першого етапу конкурсних торгів на розробку ТЕО

В Україні сьогодні відбулось публічне розкриття попередніх пропозицій на розробку ТЕО Національного проекту "LNG-термінал" - морський термінал з приймання скрапленого природного газу, повідомляє прес-служба Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами.
Сьогодні стало відомо, що у конкурсних торгах на розробку ТЕО Національного проекту "LNG-термінал" взяли участь 9 провідних міжнародних компаній. Під час розкриття попередніх пропозицій були перевірені пропозиції конкурсних торгів на наявність документів та інформації, передбачених документацією конкурсних торгів. Остаточне визначення компаній, які пройшли перший кваліфікаційний етап та допущені до 2 етапу двоступеневих конкурсних торгів відбудеться 29 серпня.
"Реалізація Національного проекту «LNG-термінал» - морський термінал з приймання скрапленого природного газу очікується в рамках державно-приватного партнерства - у формі публічного акціонерного товариства з залученням стратегічного інвестора та держави", - повідомив голова Державного Агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.
Як повідомлялось раніше, орієнтовна вартість будівництва "LNG-терміналу" з інфраструктурою становить близько 1,5 млрд дол. Після реалізації Національного проекту Україна отримає можливість диверсифікувати шляхи постачання газу в об'ємі 10 мільярдів кубометрів газу на рік.