ua en ru

В "Національний кредит" можуть ввести тимчасову адміністрацію

В "Національний кредит" можуть ввести тимчасову адміністрацію Фото: Андрій Оністрат

Нова адміністрація може бути введена з дня на день

У банк "Національний кредит" може бути введена тимчасова адміністрація. Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan з посиланням на слова співвласника установи Андрія Оністрата.

"Нова адміністрація може бути введена з дня на день. Це пов'язано з втратою платоспроможності банку в останні кілька тижнів", - зазначив Оністрат.

За його словами, банк почав втрачати платоспроможність після жорстких санкцій НБУ, введених 30 квітня, забороняють банку видавати кредити і виконувати кредитні зобов'язання. "Я вже попрощався з банком. Після всіх розмов зі всіма інстанціями я зрозумів, що діагноз - рак четвертої стадії, коли лікування вже марно", - повідомив банкір журналістам.

Банк "Національний кредит" засновано в 1996 році. Найбільшим акціонером банку на 1 квітня був Андрій Оністрат (30,4373%). Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня за розміром загальних активів банк "Національний кредит" займав 47-е місце (2,85 млрд грн) серед 151 українських банків. Власний капітал банку склав 191,22 млн грн, обсяг депозитів фізосіб - 1,22 млрд грн.