ua en ru

Національні радіостанції перевиконали квоти україномовних пісень на 24%

Національні радіостанції перевиконали квоти україномовних пісень на 24% Колаж РБК-Україна

Місцеві радіостанції перевиконали квоти на 18%

Загальнонаціональні радіостанції у цьому році перевиконують встановлені квоти україномовних пісень на 24%. Про це повідомив у twitter президент України петро Порошенко.

За його словами, для дослідження виконання квот радіостанціями було проведено моніторинг.

"За даними моніторингу, цього року загальнонаціональні радіостанції перевиконують встановлені квоти україномовних пісень на 24%, а місцеві - на 18%. Перевиконання радіостанціями мовних квот говорить про те, що їх впровадження повністю відповідає суспільному запиту", - зазначив перзидент.

Національні радіостанції перевиконали квоти україномовних пісень на 24%

Нагадаємо, як повідомляв у грудні 2017 року голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, Нацрада зафіксувала 17 порушень квот україномовних пісень на радіо в 2017 році.

Штрафи за порушення квот пісень українською мовою отримали чотири великі радіостанції. Це Kiss FM, "Шансон", "Ера ФМ", і "Люкс ФМ". Найбільший штраф отримала "Ера ФМ" - 317 тис. гривень.

Додамо, що у березні радіо "Пятница" сплатило штраф у розмірі 327,8 тисяч гривень, який Національна рада нарахувала через порушення квот щодо пісень українською мовою.

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко виступив за ухвалення закону про захист української мови у сфері послуг.