ua en ru

Націоналізація ПриватБанку: у Мінфіні пояснили походження коштів на придбання активу

Націоналізація ПриватБанку: у Мінфіні пояснили походження коштів на придбання активу Фото: націоналізація Приватбанку обійшлася державі в одну гривню

Націоналізація ПриватБанку була профінансована за рахунок держбюджету-2016

У Міністерстві фінансів України пояснили походження коштів на націоналізацію ПриватБанку. Відповідну інформацію РБК-Україна надав заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Буца.

"Держава в особі Міністерства фінансів придбала акції ПАТ КБ "ПриватБанк" в повному обсязі за одну гривню за рахунок коштів, передбачених Міністерству фінансів у державному бюджеті України на 2016 рік за КПКВК (код програмної класифікації видатків та кредитування бюджету, - ред.) 3501010 "Керівництво та управління у сфері фінансів", - йдеться у відповіді на запит РБК-Україна.

Також зазначається, що націоналізація ПриватБанку була проведена на основі договору, укладеного між Міністерством фінансів і Фондом гарантування вкладів фізосіб, та абзацу 12 частини шостої статті 41 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Націоналізація ПриватБанку: у Мінфіні пояснили походження коштів на придбання активу

Фото: у Мінфіні розповіли про націоналізацію Приватбанку

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року Кабінет міністрів України прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку, внаслідок якого держава в особі Мінфіну стала власником 100% акцій фінустанови.

Пізніше зарубіжні партнери України, зокрема, Міжнародний валютний фонд і посли країн G7 схвалили націоналізацію ПриватБанку, назвавши це важливим і необхідним кроком для стабілізації економіки країни.