ua en ru

Націоналісти можуть влаштувати довгостроковий протест у центрі Києва, - джерела

Націоналісти можуть влаштувати довгостроковий протест у центрі Києва, - джерела Фото: поліція

Марш може закінчитися встановленням довгострокового протесту

Марш правих може закінчитися встановленням довгострокового протесту - наметового містечка в центрі Києва з вимогою дострокових президентських виборів. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Октоберфест: чого чекати від акцій опозиції в найближчі дні".

Наголошується, що консультації ведуться до останнього, остаточного рішення немає. У самій партії РБК-Україна не підтвердили, але і не спростували цю інформацію.

Так, партії "Свобода", "Національний корпус" і "Правий сектор" збирають прихильників на "Марш Героїв", який щорічно влаштовується правими силами 14 жовтня, на День захисника України. Додатковий привід - річниця створення на базі полку "Азов" партії "Національний корпус" Андрія Білецького.

Повідомляється, що до маршу відбудеться з'їзд, на якому обіцяють озвучити позицію щодо низки політичних кейсів. Наприклад, про прийняті закони про реінтеграцію Донбасу, ідеї залучення миротворців ООН в зону конфлікту на сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-президент Грузії, колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі має намір 17 жовтня провести в Києві акцію з пред'явленням вимог до Верховної Ради.

Політик підкреслив, що не виключає можливих провокацій в ході акції, висловивши надію на те, що цього не станеться.