ua en ru

Саакашвілі 17 жовтня має намір провести в Києві акцію з вимогами до Ради

Саакашвілі 17 жовтня має намір провести в Києві акцію з вимогами до Ради Фото: Саакашвілі збирає активістів на акцію 17 жовтня (rns.org.ua)

Учасники акції сформулювали три вимоги

Екс-президент Грузії, колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі має намір 17 жовтня провести в Києві акцію з пред'явленням вимог до Верховної Ради. Про це Саакашвілі повідомив під час прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"На 17 жовтня ми плануємо акцію. Вона була ініційована активістами, які незадоволені обіцянками, отриманими після Майдану. Ми очікуємо велику кількість людей з усієї України. До вимог громадських організацій приєдналася велика кількість партій", - заявив Саакашвілі.

За його словами, учасники акції сформулювали три вимоги до парламенту: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності та прийняття нового виборчого закону.

Політик підкреслив, що не виключає можливих провокацій в ході акції, висловивши надію на те, що цього не станеться.

"Завжди є загроза провокацій. Я не очікую, що у кого є сили провокувати, пов'язане з насильством. Провокації нам не потрібні. Думаю, що люди будуть, я не знаю, скільки нас точно буде", - додав він.

Екс-губернатор також заявив про те, що в разі відсутності реакції на вимоги активістів, акція може стати безстроковою.

При цьому Саакашвілі запевнив присутніх у тому, що активісти беруть участь в акції безкоштовно.

Нагадаємо, за даними Державної прикордонної служби, 10 вересня цього року разом з Саакашвілі кордон України перетнув 41 людина.