ua en ru

Нацгвардія України підпише угоду про співробітництво з Польщею

Нацгвардія України підпише угоду про співробітництво з Польщею Фото: угоду між країнами мають підписати в кінці липня - початку серпня

Йдеться про обмін досвідом, спільні навчання, розвиток навчально-матеріальної бази

Національна гвардія України підпише з польською стороною угоду про співробітництво у військовій сфері. Про це попередньо домовилися делегації двох країн, передає Польське радіо.

У Генеральному командуванні збройних сил Польщі повідомили, що під час візиту представники Нацгвардії - заступник командувача НГУ Микола Балан і полковник Володимир Грабчак - зустрілися з заступником генерального командувача збройних сил Польщі Яном Слівкою.

Зазначено, що метою візиту української делегації було продовження контактів із відомством національної оборони, а також поліції Польщі.


"Найближчим часом, у ході візиту польської делегації до Києва ми плануємо підписати угоду про співробітництво. Це відбудеться наприкінці липня - на початку серпня", - анонсував заступник командувача Нацгвардії Балан.

За його словами, головні питання, які розглядаються під час візиту - це продовження взаємодії, обмін досвідом, спільні навчання як по лінії штабних офіцерів, так і в складі підрозділів, розвиток навчально-матеріальної бази.

Нагадаємо, раніше українські солдати взяли участь у масштабних навчаннях НАТО на півдні Польщі.