ua en ru

Нацгвардія укомплектована бронетанковою технікою на 50%

Нацгвардія укомплектована бронетанковою технікою на 50% Фото: Нацгвардія

У 2016 році планується закупити ще 150 машин

Підрозділу Національної гвардії України укомплектовані бронетанковою технікою на 50%. Про це на брифінгу заявив начальник відділу Управління автомобільної та бронетанкової техніки Національної гвардії України Роман Топчій, передає кореспондент РБК-Україна.

"В 2015 році було закуплено та укомплектовано техніки, що дозволило практично на 100% укомплектувати підрозділи Національної гвардії України. У нас на сьогоднішній день саме з автомобільної техніки укомплектованість становить 85%. Що стосується бронетанкової техніки – це практично половина, 50%", – повідомив він.

За його словами, в 2015 році фінансування НГУ для закупівлі техніки склав 2 млрд гривень.

"В минулому році, я вже повторюся, фінансування завдяки програмі було досягнуто на рівні майже 2 млрд грн, що дозволило закупити ряд сучасних зразків як озброєння, так і техніки, так і автомобільного майна", – сказав він.

Топчій також уточнив, що на 2016 рік фінансування на зазначені потреби буде не менше 2 млрд грн.

"В цьому році, в 16-му, перспективи в принципі не гірше. У нас, на сьогоднішній день, державою, як ви знаєте, прийнятий бюджет, в якому передбачена сума не менше", – заявив він.

У той же час начальник відділу Управління автомобільної та бронетанкової техніки НГУ повідомив, що в 2016 році планується закупити 150 машин.

"протягом 15 року було придбано також і автомобільного майна на суму майже 700 млн грн. У перспективі на 16 рік планується закупити понад 150 одиниць техніки, до складу якого включені також і спеціальні засоби", – заявив Топчій.

Разом з тим, він зазначив, що в 2016 році НГУ закупить 20 БТР. ”В 2016, поточному році планується до закупівлі близько 20 одиниць броньованої техніки типу БТР", – заявив Топчій.

Також він уточнив, що в минулому році НГУ закупив 80 одиниць бронетанкової техніки.

"В 15 році було закуплено близько 80 одиниць бронетанкової техніки, – ред.)", - сказав начальник відділу Управління автомобільної та бронетанкової техніки Національної гвардії України.

У той же час він зазначив, що в 2016 році планується провести модернізацію 40 одиниць БТР-70 "В 16 році плануємо провести модернізацію 40 одиниць броньованої техніки (БТР-70, – ред.)", – заявив Роман Топчій.

Нагадаємо, державний концерн "Укроборонпром" в 2016 році зосередиться на серійному виробництві новітніх високотехнологічних радарів для задоволення внутрішніх потреб і поставок на експорт.