ua en ru

Нацгвардія поповнилася трьома броньованими автомобілями українського виробництва, - МВС

Національна гвардія України отримала три одиниці броньованого транспорту: один медико-евакуаційний автомобіль і два - для перевезення бійців. Про це повідомили у прес-службі МВС.

Техніку військовим правоохоронцям передав колектив Науково-виробничого об'єднання "Практика". Виробничі потужності підприємства відвідав сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Броньовану техніку фахівці НВО виготовили на базі вантажних автомобілів ГАЗ-66, ЗІЛ-131 та вітчизняних КрАЗів. На шасі ГАЗ-66 був виготовлений медичний евакуаційний автомобіль. Залежно від необхідності машина може транспортувати від 4 тяжкопоранених до 8 легко поранених військовослужбовців. Автомобіль оснащений зоною для надання медичної допомоги, газовою системою, мінімально необхідною кількістю медичних приладів, серед яких - дефібрилятор", - йдеться в повідомленні.

За словами представника НВО "Практика" Сергія Вілкова, основне завдання цієї машини - вивезення з поля бою поранених бійців і доставка їх у польовий госпіталь. Автомобіль має бронезахист такого ступеня, що гарантує безпеку від пострілу з автомата Калашникова в упор. Днище "капсули" - кабіни для транспортування поранених - теж броньоване, що захищає військовослужбовців від наслідків вибуху під автомобілем. Всі життєво-важливі вузли та агрегати автомобіля - кабіна водія, акумулятор, паливні баки та ресивери - також захищені бронею.

На базі двох вітчизняних автомобілів КрАЗ фахівці НВО виготовили автомобілі для перевезення військовослужбовців. Кожен з автомобілів може взяти на борт 23 бійці і безпечно доставити їх до місця виконання бойових задач. Вантажівки мають шостий клас бронезахисту, що дозволяє захистити бійців від куль калібру 7,62 мм і осколків.

В асортименті продукції НВО "Практика" представлена ​​навіть мобільна польова операційна, захищена бронею.

Арсеній Яценюк, який відвідав виробничі потужності НВО "Практика", зазначив, що в зону АТО буде направлена техніка, частина якої замовлена ​​Нацгвардією і оплачена з держбюджету, ще частину оплатили народні депутати України.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України виділив 9,1 млрд грн на забезпечення проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.