ua en ru

Нацгвардія пояснює закупівлю російських "КамАЗів" терміновою необхідністю поповнити автопарк

Національна гвардія України підтверджує, що здійснила закупівлю російських "КамАЗів", проте пояснює, що змушена була це зробити через термінову необхіднысть поповнити автопарк для виконання поставлених завдань.

Національна гвардія України підтверджує, що здійснила закупівлю російських "КамАЗів", проте пояснює, що змушена була це зробити через термінову необхіднысть поповнити автопарк для виконання поставлених завдань. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії.

"Коли на Сході почали активно діяти терористи, головним для командування НГУ було в найкоротші терміни закупити техніку, яка б дозволяла виконувати завдання за призначенням. Командуванням НГУ, в першу чергу, розглядалося придбання техніки тільки у вітчизняних виробників. Але, як з'ясувалося, промисловість в Україні фізично не здатна швидко виробити ту кількість техніки, яка потрібна Нацгвардії. Тому було прийнято однозначне рішення, моніторити підприємства, які взагалі можуть постачати необхідну техніку в достатній кількості", - наголошується в повідомленні.

При цьому Нацгвардія підкреслює, що всі закупівлі, включаючи закупівлю "КамАЗів", були здійснені згідно із законом України "Про державні закупівлі".

Згідно з інформаціэю в "Віснику держзакупівель", військова частина №3078, центральна база забезпечення Нацгвардії, уклала угоду з ТОВ "Торговий дім "КамАЗ" на закупівлю автомобілів на 27,71 млн. гривень.