ua en ru

Нацгвардія занепокоєна арештом сержанта Марківа в Італії, - заява

Нацгвардія занепокоєна арештом сержанта Марківа в Італії, - заява Фото: Нацгвардія (прес-служба НГУ)

З'явилася офіційна позиція командування Нацгвардії щодо затримання Віталія Марківа

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення імені Героя України генерала Сергія Кульчицького сержанта Віталія Марківа, затриманого в Італії 30 червня 2017 року начебто за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу м. Слов'янськ у травні 2014 року. Про це повідомляє прес-служба НГУ.

"На даний момент сержант Віталій Марків служить у батальйоні Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він виїхав до Італії під час планової відпустки. Офіційної інформації щодо затримання Марківа до Національної гвардії не надходило", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова. При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

"Ми разом із МЗС та Генеральною прокуратурою України докладемо максимум зусиль щодо надання допомоги нацгвардійцю", - запевнили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спецслужби Росії могли сприяти затриманню в Італії українського військового Віталія Марківа, якого підозрюють у причетності до загибелі італійського журналіста на Донбасі в 2014 році.