ua en ru

В Нацгвардії відзвітували про втрати за 2015 рік

В Нацгвардії відзвітували про втрати за 2015 рік Фото: Нацгвардія

За минулий рік загинули близько 200 військовослужбовців НГУ

Впродовж 2015 року Національна гвардія України (НГУ) втратила під час бойових дій на сході держави 178 військовослужбовців, 735 отримали травми та поранення, 24 вважаються зниклими безвісти, 6 бійців перебувають у заручниках незаконних збройних формувань. Про це заявив начальник служби військово-соціальної роботи відділу гуманітарного забезпечення управління по роботі з особовим складом ГУ НГУ, підполковник Валерій Шандурський, йдеться у повідомленні прес-служби НГУ.

Так, за його словами, на сьогодні Нацгвардія втратила під час бойових дій на сході держави 178 військовослужбовців, 735 отримали травми та поранення, 24 вважаються зниклими безвісти, 6 бійців перебувають у заручниках незаконних збройних формувань.

"Впродовж 2015 року основні заходи військовосоціальної роботи Національної гвардії були спрямовані в першу чергу на забезпечення соціальних пільг та гарантій членів сімей загиблих, тяжкопоранених та травмованих військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

Він також зазначив, що наразі грошову допомогу на суму 96 млн 562 тис. грн виплачено сім'ям 158 військовослужбовців. Одноразова грошова допомога загальною сумою 25 млн 571 тис. грн виплачена пораненим та важкотравмованим військовослужбовцям.

Окрім того, Шандурський зазначив, що станом на сьогодні статус учасника бойових дій присвоєно 18 818 військовослужбовцям Національної гвардії, що становить 84,1% від загальної кількості учасників антитерористичної операції.

Нагадаємо, у грудні 2015 р. Президент України Петро Порошенко дозволив іноземцям служити в Нацгвардії.